PRIRUČNIK O EMIGRACIJI

 

 

Osećaš da su ti u zemlji u kojoj živiš vezane ruke? Želiš više vremena za svoju porodicu? Sanjaš drugačiji život?

Svaki od navedenih razloga, ali i bilo koji drugi, tvoj razlog, dovoljno je validan i jak da te navede da razmišljaš u pravcu emigracije.

Kada sam ja bila na samom početku i kada sam počela da istražujem na temu emigracije, na internetu mi je izašla gomila različitih informacija. Stručnih, preciznih, ali za mene nedovoljno bliskih i od pomoći. Kao da je svakoj informaciji falila doza toplote, doza nečeg ličnog i iskrenog. Dosta njih je pisalo o brojkama, papirima, a malo ko o krizama, fazama i promenama koje će odlukom o emigraciji uslediti. Smatram da nama, koji smo pred promenom celokupnog načina života najviše treba direktnost i empatija onoga ko pruža informacije.

U tom periodu, ne da nisam slutila da ću osnovati blog, nego baš kao i ti, nisam znala odakle da krenem. Sati, dani, nedelje, meseci su prolazili dok nisam shvatila koja bi zemlja bila pogodna za mene, dok nisam otkrila kako da napravim plan, učim jezik, dođem do željenog posla. Iz tog razloga, nakon sedam meseci otkako sam emigrirala, rešila sam da napišem priručnik i na drugičiji način, svojim ličnim iskustvom, pomognem tebi, koji si na sličnom putu na kojem sam i ja bila.

Od srca verujem da ako sam ja uspela da emigriram i usvojim jezik za svega deset meseci, možeš i ti. Podeliću sa tobom svoje misli, iskustva, savete, greške, padove i uspone i nastojaću da ti konkretnim primerima pokažem moj put emigracije. Verujem da ovaj priručnik može biti odličan za one koji se još uvek preispituju da li je emigracija njihov izbor, ali i za one koji su rešeni da je to put kojim žele da idu. Pišem iz želje da ti olakšam ovaj proces, te verujem da ću i uspeti da ti pružim ono što je meni falilo na putu ka boljem životu, koji sam za sebe birala.

Možeš mi ostaviti mejl, kako bih te obavestila čim priručnik bude gotov i kako bi se dogovorili o načinu njegovog preuzimanja. Cena je 1800, 00 dinara, a o detaljima uplate ćemo se dogovoriti preko mejla.

Biraj sredinu, koja će biti pogodno tlo da sam ostvariš snove koje sanjaš.